S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

naše nová cena 413 Kč (17 Euro)
skladem
naše nová cena 1 192 Kč (48 Euro)
skladem
naše nová cena 1 192 Kč (48 Euro)
skladem

naše nová cena 3 321 Kč (133 Euro)
skladem
naše nová cena 2 871 Kč (115 Euro)
skladem
naše nová cena 2 990 Kč (120 Euro)
skladem

» Růžový olej

 

 

 

Jak vzniká růžový olej

Růžový olej (nesprávně růžová voda) je kosmetická a farmaceutická surovina, esenciální olej. Jde o přírodní biologický extrakt vyrobený z okvětních lístků dvou druhů růžového keře.

K výrobě růžového oleje je možno použít dva druhy růží, jedním z nich je druh Rosa Damascena flos – růže damascénská, Rosa centifolia, neboli růže stolistá.

Pěstuje se nejen na jihu Francie a Bulharsku, ale i v Iránu a začíná se pěstovat opět už i v Afgánistánu. V růžovém oleji prý bylo izolováno přibližně 300různých chemických látek.

Růžový olej se vyrábí pozvolnou macerací či destilací vodní parou. Jedná se o velmi aromatickou a opravdu hezky vonící látku, která se používá, mimo jiné, například při výrobě kvalitních značkových parfémů a pleťových krémů.

Růžový olej ale lze v malém množství přímo aplikovat na lidskou pokožku při péči o pleť. Jsou mu připisovány i další léčebné účinky zejména na sexualitu, používá se i jako antidepresivum. Jedná se o jeden z nejluxusnějších i nejdražších přírodních olejů používaných v kosmetice, neboť k jeho výrobě je potřebí velké množství biomasy – ze čtyř tun okvětních lístků je možno vyrobit přibližně jeden kilogram růžového oleje (poměr tedy činí přibližně 4000 : 1).

Náš parfém Rouh Al Ward Ta´Efi EDP

Zdroj: Wikipedie

 

ZTAxODY1